Loopbaan

Werk maakt in Vlaanderen een belangrijk deel van ons leven en onze cultuur uit. Een traditionele loopbaan uitbouwen is voor de meesten onder ons nog steeds belangrijk.
Dat werk of de combinatie werk-gezin vormt vaak een uitdaging. Stressfenomenen, burnout, relatieproblemen, gezondheids-en financiële problemen, zelftwijfel, … kunnen gevolgen zijn.

En persoonlijke eigenschappen, gezondheidsproblemen, … hebben uiteraard ook invloed op je loopbaan.

Ik zie werk en loopbaan vooral als een positieve mogelijkheid tot het ontplooien van je talent. Tot zelf-realisatie, tot de mogelijkheid om bij te dragen aan een groter geheel.  Wanneer jijzelf kunt bezig zijn met wat je écht ligt, dan wordt jij maar ook de omgeving daar beter van. Je straalt dan, en dat straalt af …  Een positieve studiekeuze, een positieve beroepskeuze, jobcrafting, kunnen veel voorkomen. Bezig kunnen zijn met wat je écht ligt, kunnen rekening houden met je mogelijkheden én je beperkingen, ligt aan de basis van zelfsturing en vormt een belangrijk element in stress-en burnout-preventie.

Hoe weet ik nu wat mijn talenten zijn, mijn interessegebieden? Hoe weet ik wat mij écht ligt?  Wat zijn mijn Kerntalenten?   
Ik kan je daarbij helpen. En sinds 2009 ben ik ook erkend Kerntalentenanalist.

Ik vind het meer dan de moeite, al mijn hele studie-en beroepsloopbaan, om persoonlijke groei en ontwikkeling zo goed mogelijk te kunnen laten samensporen met school-en werkomgeving.  Hoe kan je vanuit zelfkennis en zicht op talenten de vertaalslag maken naar zinvolle activiteiteninvulling, naar competentieontwikkeling, naar studie-en beroepskeuze? Binnen VDAB geef ik dit vorm als expert methodieken en instrumenten ivm loopbaanoriëntatie en als lesgever aan eerstelijnsconsulenten.  Binnen UNIKI is het voor mij ook heel logisch om te werken als loopbaanbegeleider.

LOOPBAAN-BEGELEIDING met net die diepgang extra, die het écht de moeite waard maakt.  

Voor werkenden en zelfstandigen, biedt de Vlaamse Regering  de mogelijkheid om via het systeem van Loopbaancheques 4 + 3 uur begeleiding te kunnen krijgen tegen sterk gesubsidieerde voorwaarden (45 euro per loopbaancheque.)

Dank zij de samenwerking met een erkend loopbaancentrum (Coretalents) kan ik ook via het systeem van loopbaancheques werken voor wie daarvoor in aanmerking komt.
Meer informatie en aanvragen van een loopbaancheque: vdab.be.

loopbaancheque VDAB
Coretalents